Kerkdiensten Woumen

Sint Andreas kerk in Woumen

Eucharistievieringen

in Woumen

Eucharistieviering met Kerstmis

Onze online eucharistieviering met Kerstmis komt vanuit de dekenale Sint-Niklaaskerk van Diksmuide en gaat in première op kerstavond, 24 december, om 16 uur (en nadien gelijk wanneer te herbekijken) op:

https://youtu.be/5lBQYzV02EE

Voor de weekendviering van 26-27 december is er geen opname voorzien. We verwijzen door naar de vieringen op radio en TV. Zie bladzijde 2 in het parochieblad of op de website WWW.KERKINDIKSMUIDE.BE

 

Kerstmis op TV

Kerstwake bisdom Brugge op kerstavond, 24 december om 17 uur, en kerstdag, 25 december om 11 uur, op de regionale TV-zender Focus&WTV: voorgegaan door onze bisschop Lode vanuit de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Brugge.

Op EclipsTV:

Klokken luiden op Kerstmis om 12 uur

In deze stille kersttijd vragen de bisschoppen van België op Kerstmis om 12 uur, de klokken te luiden in alle kerken van ons land. Als een signaal van troost en hoop, in het bijzonder aan wie getroffen wordt door het coronavirus en wie hun nabij zijn. Als een hart onder de riem van wie strijden tegen het corona-virus, in het bijzonder de velen in de zorg. Als een signaal van verbondenheid onder ons allen.

De bisschoppen van België: “Ook in de pandemie klinkt de kerstboodschap: Dat God ons in zijn menslievendheid nabij is, dat Jezus ons menselijk bestaan komt delen, dat de Geest ons optilt uit angst en onzekerheid, dat wij kunnen groeien in solidariteit met de armen”.

 

Zalige hoogdag van Kerstmis en een voorspoedig Nieuwjaar

 

 

 

Alle opgenomen weekendvieringen blijven te bekijken via Youtube (klik op de link).

* Op dinsdag om 18 uur, woensdag om 9 uur, donderdag & vrijdag om 18 uur,

zaterdag & zondag om 9 uur kan je live op de facebook van ‘Geert Roseeuw’

ook de eucharistie volgen vanuit de doopkapel van de Woumense Sint-Andreaskerk.

 

Vieringen op radio en TV (klik op de link).

 

SAMEN KERK, OOK NU … OF VOORAL NU?

Met deze nieuwsbrief, midden deze tweede corona-lockdown, willen we met jou verbonden blijven. “We mogen elkaar niet vastpakken, maar we gaan elkaar niet loslaten.”

Gelukkig is er de digitale weg waardoor we met elkaar in contact kunnen blijven:

Onze website: www.kerkindiksmuide.be

Onze facebookpagina: Kerk Groot-Diksmuide   te vinden via @kerkdiksmuide

Ons Youtube-kanaal: P.E. Sint-Pieter Groot-Diksmuide

En dan is er ook nog het wekelijks parochieblad, Kerk&leven.

 

Ben je nog niet ge(her)abonneerd voor het

komende jaar 2021?

Breng het dan snel in orde. Hoe? (klik op de link).

 

ARREST RAAD VAN STATE VERWERPT HET VERBOD OP PUBLIEKE EREDIENSTEN Een eucharistieviering of gebedsdienst kan na aanpassing van het Ministerieel Besluit op 11 december 2020 plaatsvinden met maximaal 15 kerkgangers ouder dan 12 jaar en de voorganger niet meegeteld. Dit kan mits afstand van 1,5 meter tussen elke persoon, er maximaal 1 persoon per 10m² wordt toegelaten en uiteraard met respect voor alle geldende veiligheidsmaatregelen (ontsmetten, mondmasker dragen, afstand houden).
De parochies, federaties en pastorale eenheden beslissen of dit veilig en praktisch georganiseerd kan worden of niet. Het bisdom heeft er alle begrip voor wanneer ter plaatse beslist wordt om met uitzondering van begrafenissen en huwelijken geen eucharistievieringen of gebedsdiensten te voorzien. Het garanderen van de veiligheid en de gezondheid van allen blijft de belangrijkste regel in deze moeilijke tijd.

In onze pastorale eenheid zullen vanaf 14 december 2020 terug weekdagvieringen doorgaan volgens het schema van oudsher.
Voor de heropstart  van weekendvieringen betekent dit voor onze pastorale eenheid geen evidentie. In al onze kerkgebouwen zitten we in de weekendvieringen met meer dan 15 mensen en met een inschrijvingssysteem zullen we hoe dan ook velen moeten ontgoochelen. Daarom wachten we nog even om de weekendvieringen te herstarten.  

 

STERZINGEN 2021 ANDERS

De corona voorzorgsmaatregelen hebben ook een impact op het STERZINGEN, begin januari. Dat kan niet in de klassieke vorm doorgaan, maar MISSIO biedt wel waardevolle initiatieven aan. Meer daarover in hun volgende videoboodschap op: https://www.youtube.com/watch?v=f9Ixg6MDB04

 

 

 Weekdagvieringen  

Geen diensten.